Hotel-Restaurant Dingeloord

Kom thuis in Twente! In het prachtige natuurgebied Lutterzand en aan het riviertje de Dinkel, vindt u het veelzijdige 3-sterren Fletcher Hotel-Restaurant Dinkeloord. In de bosrijke omgeving van dit hotel kunt u uitstekend terecht voor indrukwekkende fiets- en wandeltochten. Het hotel ligt tevens nabij Landgoed Singraven. Dit landschap kent haar oorsprong in het jaar 1381. Het bijbehorende Huis Singraven heeft een rijke collectie meubels, serviezen, oud zilver en schilderijen. Tegenover het huis staat de watermolen, gebouwd in 1448 en dit is tegelijkertijd ook de grootste van Twente.

Geschikt voor

Gezin, Senioren

Regio

Overijssel

Voorzieningen

Bar, Buitensport, Dieetmogelijkheid, Draadloos internet, Sauna, Zwembad

Na een actieve dag in de buitenlucht kunt u in het hotel heerlijk bijkomen. Het hotel heeft een ruim aanbod aan faciliteiten, waaronder een binnen- en buitensauna, tropisch zwemparadijs, gastronomisch restaurant, een prachtige tuin met terras en bibliotheek. Door de vriendelijke instelling van ons gastvrije personeel zal het u aan niets ontbreken.

Omgeving van Hotel-Restaurant Dingeloord

Het luxe en moderne 3-sterren Hotel-Restaurant Dinkeloord is gelegen op een prachtige locatie, nabij de Duitse grens in Overijssel. Door deze prachtige ligging in het Twentse landschap vormt het hotel een ideale uitvalsbasis voor de meest uiteenlopende en indrukwekkende fiets- en wandeltochten. Naast het hotel liggen Landgoed Singraven, met een oude watermolen, een schitterend park en het geometrisch park het Sterrebos. Winkelliefhebbers en cultuursnuivers kunnen terecht in de gezellige steden Oldenzaal, Hengelo of Enschede. Net over de grens ligt het romantische stadje en kuuroord Bad Bentheim met het gelijknamige kasteel.

Het hotel ligt aan het riviertje de Dinkel, welke ontspringt in Duitsland. De rivier is in totaal 93 kilometer lang, waarvan 46 kilometer op Twents grondgebied. Een van de mooiste gebieden bij de Dinkel is het Lutterzand. Dit gebied ligt op korte fietsafstand van het hotel. In het Lutterzand kronkelt de Dinkel op een zeer mooie manier door het Twentse landschap. Het vormt hier de grillige grens tussen lager gelegen stroomdalgraslanden en een uitgestrekt, hoger gelegen stuifzandgebied. De steile Dinkeloevers bieden een bron van informatie over de geschiedenis van het Dinkeldal vanaf de laatste ijstijd.

Geschiedenis
De rijke en gevarieerde geschiedenis van Noordoost Twente gaat terug tot de prehistorie. Het gebied behoort tot de oudsten van Nederland en heeft in de ondergrond een zeer oud breukensysteem. In vroegere tijden was de gemeente Losser de bodem van een ondiepe zee. Door afzettingen van deze zee zijn er verschillende grondlagen gevormd. Deze lagen zijn nog altijd duidelijk zichtbaar.

Het zijn niet alleen de talloze bodemschatten die veel historische kennis opleveren, ook cultuurhistorisch is er veel te ontdekken. Zo was het nabijgelegen dorp De Lutte in vroegere tijden het machtigste en rijkste punt in de regio. De lange Twentse geschiedenis is terug te zien in de rijkdom aan monumenten, oude boerenerven, kerkenpaden, kapelletjes, grafheuvels en urnenvelden.

Schatkamer van Twente
Beuningen ligt in de gemeente Losser, die zich met recht de schatkamer van Twente mag noemen. U kunt hier volop ontdekken en beleven, zoals de diversiteit aan bodemschatten, de rijke geschiedenis en tal van verborgen pareltjes. Enkele voorbeelden hiervan zijn de schitterende natuurgebieden Het Lutterzand, de Duivelshof en de Tankenberg. De gemeente Losser maakt deel uit van het Nationaal Landschap Noordoost Twente, waar u kunt genieten van meer dan 500 kilometer aan toeristische routes. Daarmee heeft deze gemeente het grootste en meest gevarieerde fiets- en wandelaanbod van Twente.

Tips
• Natuurgebied Het Lutterszand
• Glasatelier ‘Het Lugtkasteel’ in Losser
• Steenfabriek ‘De Werklust’ in Losser
• Ambachtelijke Kaarsenmakerij in Beuningen
• Boerengolf in Losser • Landgoed Singraven
• Een bezoek aan de steden Oldenzaal, Hengelo en Enschede
• Openluchtmuseum Ootmarsum

Kamers

éénpersoonskamer
Op basis van logies/ontbijt

tweepersoonskamer
Op basis van logies/ontbijt

Informeer naar prijs en beschikbaarheid

3 + 4 =