Hoeve ter Asdonck

Op Aldörrum ligt Hoeve ter Asdonck met historische hoevelogementen. De fraaie Hoeve is gebouwd naar het voorbeeld van de Brabantse langgevelboerderij, karakteristiek voor de omgeving.

Geschikt voor

Mindervalide, Aangepast, Gezin, Senioren

Regio

Noord-Brabant

Voorzieningen

Dieetmogelijkheid, Draadloos internet, Huisdieren, Rolstoelaanpassingen, Sauna

In de luxe en sfeervolle vakantiewoningen vindt u mooie hoge plafonds waar de balkenconstructie nog geheel te zien is. Elk logement is uniek net zoals u en is voorzien van alle denkbare faciliteiten, met zorg gekozen passend bij het verleden van Hoeve ter Asdonck.

Op ons erf zijn rondom de binnenplaats faciliteiten aanwezig voor algemeen gebruik. Zo kunt u zich ontspannen in onze private wellnessruimte Foemel met rolstoeltoegankelijke infrarode en Finse sauna en whirlpool. Kunt u gebruik maken van onze gemeenschappelijke huiskamer Roontelum. En voor uw vakantiewasjes hebben we een Waskaemerke (wasserette) waar een wasmachine en wasdroger voor u klaar staan.

De gemeenschappelijke huiskamer Roontelum heeft verschillende zitjes, een houtkachel, een boekenhoekje, een spellenkist en een grote leestafel. De ochtendkrant voor gezamenlijk gebruik ligt voor u klaar. Ook kunt u hier in alle rust de diverse fiets- en wandelroutes van de omgeving uitstippelen.

Algemene beschrijving HoeveLogementen
We nemen u graag mee naar het verleden van ‘Hoeve ter Asdonck’. Elk logement draagt de naam van een oud ambacht uitgeoefend in de directe omgeving van Aarle-Rixtel. De stijl van de vroegere ambachten zijn door de vakantiewoning heen verwerkt. Met zijn aangepaste kleuraccenten, decoratie en eigen verhaal vormt elke vakantieappartement een sfeer op zich.

De logementen zijn geschikt voor 2 tot 6 personen. Elk appartement heeft een eigen ingang aan de zijkant van onze Hoeve. In de grootste logementen slaapt u op de begane grond grenzend aan een ruime moderne badkamer. Tevens zijn er in bijna alle logementen vides gemaakt waar u heerlijk kunt slapen. De vides zorgen voor veel licht. Ook kunnen er nog extra bedden worden bijgeplaatst. Alle vakantiewoningen beschikken over een luxe complete keuken met vaatwasser, combioven met magnetron, inductie kookplaat en koelkast en zijn volledig uitgerust met kookgerei en bestek. Voor gezinnen met kinderen is een campingbedje en kinderstoel beschikbaar.

Het logement ademt de sfeer van vroegere ambachten uit met de moderne gemakken van nu. Zo is het geheel voorzien van plavuizen vloeren met vloerverwarming en tevens koeling. Natuurlijk ontbreekt ook een internetaansluiting niet.

In de aangrenzende tuin kunt u op het eigen terras genieten van natuur en van vrienden en familie, of juist van elkaar. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar op enkele tientallen meters van het logement.

Op het erf scharrelen kippen. De boomgaarden bieden exclusieve, oude fruitrassen. Naast logies kunnen wij u zo ingrediënten bieden voor een lekker ontbijt zoals eigengemaakte jam, sap van eigen fruit en natuurlijk eieren van onze eigen kippen.

Vakantie op maat
Aldörrum heeft een bijzonder concept. Wij hebben logementen die ‘voor iedereen’ toegankelijk zijn. Dus voor mensen met of zonder functiebeperking. Iedereen kan bij ons met een gerust hart zelfstandig vakantie komen vieren, zonder bang te zijn voor onverwachte belemmeringen. Zelf noemen wij dat ‘logeren zonder drempels’.

Rolstoelgebruikers hebben alle ruimte in de logementen en vinden geen drempels op hun pad. De badkamers zijn voorzien van een wandrail zodat beugels op aanvraag kunnen worden aangebracht. Ook het terras is goed toegankelijk en de parkeervakken zijn extra breed. Kookt u zelf, dan hebben wij een woning met een keuken met een beweegbaar aanrecht voor u.

Hulp nodig op vakantie? U kunt de assistentie uit handen geven zodat u ook echt vakantie heeft. Er kan een beroep worden gedaan op vele vormen van zorg. Of het nu gaat om verpleging, iemand die u helpt bij wassen en douchen, om boodschappen te doen of iemand die uw avondeten klaarmaakt.

Graag willen we er alles aan doen om u een onbezorgde vakantie te laten genieten. Op verzoek kunnen we de voorzieningen in enkele vakantiewoningen naar uw behoefte aanpassen. We hebben een hoog/laag bed met papegaai, een rolstoel en een verrijdbare douchestoel voor u klaar staan.

Omgeving van Hoeve ter Asdonck

De Peel staat bekend om zijn prachtige, gevarieerde natuur. Bos, heide, water, zandverstuivingen, weilanden…… Het is er allemaal. In De Peel vindt u nog echte gastvrijheid en kunt u genieten van oude gebruiken en tradities, van pittoreske boerderijen en van de gezellige activiteiten die her en der plaats vinden. Wij hebben informatie verzameld over toegankelijke natuurgebieden, recreatieparken, sportcentra, musea, bezienswaardigheden en evenementen in de nabije omgeving van onze hoeve. Het aanbod is te uitgebreid om alles te noemen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden.

Natuurgebied ’t Hurkske in Boerdonk (8,5 km) en het Allemanspad in Someren (18 km) provincie Brabant en het nationaal Park de Groote Peel in Meijel (31,5 km) provincie Limburg (zie www.natuurzonderdrempels.nl).

Zwemparadijs de Tongelreep (www.tongelreep.nl) in Eindhoven (17,5 km) heeft een gevarieerd aanbod van zwem- en bewegingsmogelijkheden ook voor mensen die aangewezen zijn op een rolstoel of mensen die slecht ter been zijn. Het WK zwemmen voor gehandicapten is hier georganiseerd,

Boerenbondsmuseum (www.boerenbondsmuseum.nl) in Gemert (9,5 km) is een levend open lucht museum waar u kunt ervaren hoe het was op een boerderij anno 1900. In het Vincentre (www.vangoghvillagenuenen.nl) in Nuenen (14,5 km) kunt u ontdekken hoe Vincent van Gogh leefde en schilderde in Nuenen.

In de pretparken DippieDoe(www.dippiedoe.nl) in Best (28 km) en Toverland (www.toverland.nl) in Sevenum (38 km) hebben rolstoelgebruikers gratis toegang. In het oudste pretpark van Nederland, de Efteling (www.efteling.com) in Kaatsheuvel(65 km), is het overgrote deel van de attracties toegankelijk.

In Helmond (5 km) worden in de zomermaanden gratis toegankelijke muziekconcerten in de openlucht gehouden. Ook staat hier het kasteel van Sinterklaas (www.hetkasteelvansinterklaas.nl) waar de Sint en Pieten na aankomst in Nederland slapen. Helaas is het kasteel niet rolstoelvriendelijk. Daarom is er een speciale dag voor mensen met een beperking. Stichting organisatie Kids Day (www.kidsday.nl) in Boekel (10 km) organiseren jaarlijks een evenementvoor alle (zieke) kinderen van Nederland, met de gedachte een dag vergeten dat ze ziek zijn.

Kamers

Hoevelogement Klokkengieter
4 tot 6 persoons gelijkvloers met vide (80 m2)Faciliteiten mindervalide: Rolstoelgebruikers hebben alle ruimte in de logementen en vinden geen drempels op hun pad. De badkamer is voorzien van een wandrail zodat beugels op aanvraag kunnen worden aangebracht. De wastafel is onderrijdbaar. Deze vakantiewoning is uitgerust met een keuken met beweegbaar aanrecht en een spreek/luisterverbinding. We hebben een hoog/laag bed met papegaai, een rolstoel en een verrijdbare douchestoel voor u klaar staan.In het logement mag niet gerookt worden en zijn huisdieren niet toegestaan.

Hoevelogement Turfsteker
2 tot 4 persoons gelijkvloers (50 m2)
Faciliteiten mindervalide: Rolstoelgebruikers hebben alle ruimte in de logementen en vinden geen drempels op hun pad. De badkamer is voorzien van een wandrail zodat beugels op aanvraag kunnen worden aangebracht. Deze vakantiewoning is uitgerust met een spreek/luisterverbinding. We hebben een hoog/laag bed met papegaai, een rolstoel en een verrijdbare douchestoel voor u klaar staan.
In het logement mag niet gerookt worden. Blinde geleide honden en hulphonden zijn welkom.

Hoevelogement Brouwer
4 tot 6 persoons gelijkvloers met vide (70 m2)
Faciliteiten mindervalide: Rolstoelgebruikers hebben alle ruimte in de logementen en vinden geen drempels op hun pad. De badkamer is voorzien van een wandrail zodat beugels op aanvraag kunnen worden aangebracht. De wastafel is onderrijdbaar. Deze vakantiewoning is uitgerust met een onderrijdbare keuken en een spreek/luisterverbinding. We hebben een hoog/laag bed met papegaai, een rolstoel en een verrijdbare douchestoel voor u klaar staan.
In het logement mag niet gerookt worden en zijn huisdieren niet toegestaan.

Hoevelogementen Keuterboer en Ganzenhoeder
2 personen met vide (45 m2)
Met uitzondering van de ruimte en het feit dat er geen drempels zijn, zijn deze logementen verder niet aangepast.

Informeer naar prijs en beschikbaarheid

3 + 3 =