Fletcher Hotel-Restaurant Marijke

Midden in het kunstenaarsdorp Bergen is het Fletcher Hotel-Restaurant Marijke gelegen. De omgeving biedt veel afwisseling: duinen, bossen, heide en uitgestrekte polders liggen verspreid om het schilderachtige dorpje. En wat dacht u van het strand en zee op korte afstand?

Geschikt voor

Gezin, Senioren

Regio

Noord-Holland

Voorzieningen

Bar, Dieetmogelijkheid, Draadloos internet, Restaurant, Rolstoelaanpassingen

Op steenworp afstand liggen de historische steden Alkmaar en Haarlem en natuurlijk Amsterdam. Naast de prachtige omgeving biedt Bergen zelf ook genoeg bezienswaardigheden zoals diverse musea, kunstmarkten, muziekfestivals en een jaarlijks terugkerend kunstfestival.

Het hotel heeft diverse faciliteiten om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Een hoog aangeschreven restaurant, brasserie en gezellige bar verzorgen de inwendige mens. Waar de comfortabele kamers van alle gemakken zijn voorzien voor een goede nachtrust. Hotel-Restaurant Marijke in Bergen is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen weekend of midweek.

Omgeving van Fletcher Hotel-Restaurant Marijke

De omgeving van het schilderachtige dorp Bergen werkt inspirerend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het dorp sinds 1900 al veel kunstenaars zoals schilders, architecten en schrijvers aantrekt. Onder andere schrijfster Saskia Noort (Terug naar de kust, De eetclub) en schilders van de zogenaamde Bergense School woonden en werkten in het dorpje. Veel schilderijen hiervan zijn te bewonderen in Museum Kranenburgh in Bergen. Ook bevat het dorp enkele bijzondere architectonische ontwerpen van de architecten Jan Frederik Staal en Cornelis Jouke Blaauw die tevens rijksmonument zijn.

Even buiten Bergen vind u een afwisselende omgeving. Het dorp is omringd door duinen, polders, bossen en heidegebieden. Ideaal voor een wandeling of fietstocht zijn de Schoorlse Duinen, een uitgestrekt duingebied dat noordelijk van Bergen ligt. Het heeft de breedste en hoogste duinen van Nederland. Een lekkere strandwandeling bij Bergen aan Zee behoort dan natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Verder doen jaarlijks diverse muziek- en kunstfestivals het dorp aan.

Tips:
•Bezoek de Kaasmarkt. Iedere vrijdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur kunt u op het Waagplein in Alkmaar zelf zien hoe kaas gekeurd, gewogen en verkocht wordt. (van 2 april t/m 3 september)
•Ga naar het Hollands Kaasmuseum. Een bezoek aan Alkmaar en haar kaasmarkt is uiteraard niet compleet zonder bezoek aan Het Hollands Kaasmuseum. U proeft de kaas van nu op het plein, terwijl u de kaas van vroeger kunt beleven in het naastgelegen museum.
•Kom proeven in het Nationaal Biermuseum De Boom. Dit museum in Alkmaar is één van de weinige plekken in Nederland waar de bezoeker kennis kan maken met de geschiedenis van het bierbrouwen.
•Verken de onderwater wereld in Zee Aquarium Bergen aan Zee. Met 44 aquariums verdeeld in vier leefgebiedzones en ruim 240 verschillende zeedieren laat het aquarium het leven onder water zien.
•Bezoek de Beverwijkse Bazaar. Een plek in Nederland waar vele culturen elkaar ontmoeten. Beleef diverse geuren, kleuren en smaken op één van de grootste overdekte markten van Europa.
•Maak een uitstapje naar Museum Auto Union. Een bijzonder museum met oldtimers van de merken Horch, Wanderer en D.K.W. tegenwoordig bekend als Audi.
•Fiets of wandel door de Schoorlse Duinen, dit gebied heeft de hoogste en breedste duinen van Nederland.

Kamers

Éénpersoonskamer
Op basis van logies/ontbijt

tweepersoonskamer
Op basis van logies/ontbijt

Éénpersoonsmindervalide kamer
Ook op basis van Logies/ ontbijt. De kamer heeft een aangepaste badkamer met verhoogde toilet + steunen en een douchestoel.

tweepersoonsmindervalide kamer
Ook op basis van Logies/ ontbijt. De kamer heeft een aangepaste badkamer met verhoogde toilet + steunen en een douchestoel.

Informeer naar prijs en beschikbaarheid

15 + 3 =