De Koekoeksklok

Wakker worden met in de verte het geblaat van schaapjes. De deur opengooien en zo de frisse Drentse natuur instappen. Dat kan ook als u of één van uw vakantiegenoten afhankelijk is van verpleegkundige zorg.Een verblijf kan voor een dag, of een aantal weken. U bent altijd welkom in “de Koekoeksklok”. Een plek waar u heerlijk vakantie kunt vieren in een oude Drentse boerderij.

Geschikt voor

Aangepast, Gezin, Senioren

Regio

Drenthe

Voorzieningen

Dieetmogelijkheid, Huisdieren, Rolstoelaanpassingen

De Koekoeksklok is een Hotelboerderij. In de historische boerderij uit 1856, is het mogelijk om individueel op vakantie te gaan. Van de 8 kamers zijn 4 volledig aangepast. Deze twee persoonskamers hebben ieder 2 hoog/laagbedden, een eigen aangepaste badkamer met verstelbare wastafel, douchezitje, beugels bij het toilet, een eettafel, televisie, koelkastje, internetaansluiting en een eigen terrasje. Boven zijn 2 luxe tweepersoons-kamers en een familiekamer die geschikt is voor 4 gasten. Iedere kamer is sfeervol ingericht en er is gebruik gemaakt van warme kleuren. Achterin de boerderij is een gezellige gezamenlijke ruimte met een in hoogte verstelbare keuken. Deze ruimte is voorzien van een groot panoramaraam met een prachtig uitzicht over het Drentse landschap. Hier kunt u gebruik maken van onze maaltijdenservice en gratis koffie, thee en warme chocolademelk nemen. Het is ook mogelijk om zelf te koken. De Koekoeksklok heeft geen bar, maar u bent vrij uw eigen drinken mee te nemen. De accommodatie is geschikt voor individuele gasten en groepen .

Zorg die u thuis ontvangt kunt u ook hier krijgen. Onze aangepaste kamers hebben elk een persoonlijk alarmsysteem dat gebruikt kan worden bij calamiteiten. Extra hulpmiddelen kunnen we voor u lenen. Mathilde is 26 jaar werkzaam in de verpleging, waarvan de laatste 18 jaar als wijkverpleegkundige. Voordat u komt bespreken ze met u wat uw wensen zijn met betrekking tot de benodigde zorg. De zorg die zij leveren is volgens de indicatie waarmee uw thuis de zorg krijgt. Op deze manier wordt de zorg door de AWBZ vergoed en kost het u niets extra. Voor mensen met een PGB (PersoonsGebondenBudget) is het verkrijgen van zorg eenvoudig te regelen. Met een PGB tijdelijk verblijf kunt u uw vakantie bij “de Koekoeksklok” betalen. Ook fysiotherapie is mogelijk in de Koekoeksklok, hiervoor kunt u gebruik maken van de diensten van fysiotherapiebeilen.

Naast het Hotel staat “de Boerenschuur”, een luxe vakantiewoning voor 4 personen. Het is mogelijk om in de woonkamer een hoog/laagbed te plaatsen zodat er plaats is voor een 5de persoon met een lichamelijke beperking en een eventuele zorgvraag. Direct aan de kamer is een aangepaste badkamer die ruim genoeg is om er een douchebrancard te plaatsen. Het hoog/laagbed kan desgewenst ook naar buiten gereden worden. Op de eerste etage bevinden zich twee slaapkamers met 4 boxsprings. Tevens is er op deze etage een apart toilet met wastafel. Achter de Boerenschuur is een overdekt terras. Uw fiets of scootmobiel kunt u in het schuurtje, met oplaadpunt, plaatsen.

Omgeving van De Koekoeksklok

De Koekoeksklok ligt in het hart van Drenthe op de Drentse Hooglanden. Het ideale vertrekpunt voor een ontdekkingstocht, wandelend of fietsend, door onze mooie provincie. Natuurgebieden zoals het Dwingelderveld en Hijkerveld liggen vlakbij. Dierentuin Emmen, Drents museum en de TT in Assen, Kamp Westerbork, museumdorp Orvelte, Dwingeloo, alles is goed bereikbaar. Even er helemaal uit !

Kamers

Familiekamer
2 kamers met wastafel (totaal ca 28m2).

Kamer type A
Ruime kamer en een aangepaste badkamer (totaal ca 29m2).

Kamer type B
Kamer met badkamer (totaal ca 20m2).

Informeer naar prijs en beschikbaarheid

5 + 8 =