Badhotel Egmond aan Zee

Slechts door een duin gescheiden van het strand, aan de rand van de badplaats Egmond aan Zee bevindt zich het sfeervolle Badhotel Egmond aan Zee. Het hotel heeft in 2007 een ware metamorfose ondergaan en heeft nu een uitstraling die volledig bij de omgeving aansluit. Vooral de kamers met balkon en een prachtig uitzicht over zee zijn populair.

 

Geschikt voor

Regio

Buitenland

Voorzieningen

Bar, Buitensport, Dieetmogelijkheid, Restaurant

De gezellige badplaats Egmond aan Zee is ooit ontstaan als vissersplaatsje, maar al sinds het begin van de vorige eeuw heeft het ook een toeristisch belang. Het is een waar paradijs voor wandelaars en fietsers en natuurlijk strandliefhebbers. Badhotel Egmond aan Zee ligt immers op slechts 50 meter van de strandopgang.

Omgeving van Badhotel Egmond aan Zee

Badhotel Egmond aan Zee ligt op ca. 50 meter afstand van de hoofdtoegang naar het brede zandstrand en aan de rand van het gezellige plaatsje Egmond. Egmond aan Zee is ooit ontstaan als vissersplaatsje, maar al sinds het begin van de vorige eeuw heeft het ook een toeristisch belang. In het straatbeeld ziet u veel terug uit het rijke vissers- en toeristische verleden.

Talrijke voorzieningen
De vuurtoren Jan van Speyck neemt een prominente rol in aan de boulevard van Egmond. Waar u ook bent in het dorp, u zult de vuurtoren blijven zien. Op het brede zandstrand is meer te doen dan alleen zonnen of wandelen. Met de talrijke voorzieningen, zoals strandpaviljoens en zeil- en surfmogelijkheden zult u zich hier niet snel vervelen.


Vertier

In het dorp Egmond aan Zee is veel vertier voor de vakantieganger. Terrassen, restaurants, sportvoorzieningen en een winkelgebied. En natuurliefhebbers mogen het Noord-Hollands duinreservaat niet overslaan. Dit prachtige natuurgebied begint waar de bebouwing van Egmond aan Zee ophoudt. Ook de historische kaasstad Alkmaar met de vele winkels, monumenten, hofjes, gevels en grachten ligt om de hoek en is zeker een bezoek waard.


Tips

•Wandelen langs het strand, of door het bos- duin- en heidegebeid
•Traditionele kaasmarkt in Alkmaar
•Het Museum van Egmond
•Bezichtig de bollevelden in de omgeving
•Beklim de 132 treden van de vuurtoren van Egmond
•Zee Aquarium Bergen aan Zee
•Bezoekerscentrum Het Zandspoor in Schoorl
•Benedictijner Abdij in Egmond-Binnen
•De Zaanse Schans •
Slot Assumburg in Heemskerk

Kamers

éénpersoonskamer
Op basis van logies/ontbijt

tweepersoonskamer
Op basis van logies/ontbijt

Informeer naar prijs en beschikbaarheid

6 + 12 =