Klinieken:

Bergman Clinics

Medinova

Zonnestraal

Anna Tommie

Velthuis

Zorg na ziekenhuisopname met Zorgsam

 

                                                                                     

Probleemstelling:

  

Wanneer cliŽnten uit het ziekenhuis ontslagen kunnen worden, blijkt vaak dat de nazorg moeilijk of in het geheel niet is in te vullen met thuiszorg of mantelzorg. Noodgedwongen blijven de cliŽnten langer in het ziekenhuis liggen of gaan desondanks met ontslag. Vooral oudere cliŽnten komen dan met een andere indicatie, meestal sociaal/psychische redenen weer voor opname terug in het ziekenhuis.

 

Ziekenhuizen verkorten de opname duur laatste jaren steeds meer om een hogere turn-over te realiseren hetgeen bovenstaand probleem allen maar steeds groter maakt. Doordat men tegenwoordig sneller naar huis moet is er vaak onvoldoende tijd om de opvang thuis goed te organiseren op zulk korte termijn. De thuiszorg kan niet op korte termijn inspringen. Ook de mantelzorg, die steeds meer een noodzakelijke aanvulling is op de thuiszorg, is vaak niet binnen een dag te organiseren en is niet altijd toereikend.

ďzorgsamĒ oplossing

 

Zorgbemiddelingsbureau Zorgsam biedt deze cliŽnten gepaste nazorg aan op een aangepaste hotelkamer of indien er meer intensieve zorg nodig blijkt een plaats in een zorghotel. Deze nazorg kan binnen 24 uur veelal geregeld worden mede afhankelijk van de wensen van de cliŽnt.

 

Zorglokaties;

Door geheel Nederland heeft Zorgsam contractuele afspraken met Zorghotels en individuele hotels of bekende hotelketens om daar zorggasten onder te brengen, al dan niet in aangepaste hotelkamers. Afhankelijk van de zorgbehoefte en de wens van cliŽnt bepalen wij welk regulier hotel of specifiek zorghotel hiervoor geschikt is.

In diverse hotels(o.a. NH-hotels, Hampshire, v der Valk, Palace hotel, Hotel Roording ) in Nederland(en buitenland) hebben wij mogelijkheden om gasten met zorg onder te brengen. Zorghotels(o.a.Veghel, Heino, Utrecht, Valkenburg, Noordwijk, Beekbergen, Utrecht e.o, Noorwijk aan Zee, Alkmaar,Breda,Valkenburg,Rotterdam, Hoorn)

Kwalificatie van zorg

 Zorgsam heeft een uitgebreid netwerk aan thuiszorgorganisaties, regulier of particulier en daarnaast een netwerk van zzp verpleegkundigen/verzorgenden. Alle zorg instanties zijn gekwalificeerd en alle zelfstandig werkende verpleegkundigen zijn BIG-geregisteerd.

Met alle partijen verspreid over het hele land en eventueel ook in het buitenland, o.a. Spanje heeft Zorgsam contractueel vastgelegde afspraken. Op deze manier kan Zorgsam overal de zorgbehoeften binnen 24-uur invullen.

 

Huidige praktijk

Inmiddels komen er uit verschillende ziekenhuizen en zelfstandig behandelcentra steeds meer aanvragen bij ons binnen, om patiŽnten onder te brengen in hotels (met zorg, persoonlijke verzorging) die hiervoor geschikt zijn. De meeste ziekhuizen hebben weliswaar enkele zogenaamde TOP-kamers, maar deze zitten doorgaans vol met patiŽnten die zitten te wachten op een oproep voor een verpleegtehuis. Daardoor zijn deze Tijdelijk-Opvang-Kamers te lang bezet en kunnen niet gebruikt worden voor die patiŽnten met een kortdurend verblijf indicatie na ziekenhuis ontslag. Ziekenhuizen zien dat deze patiŽnten met beperkte zorg behoeften, nu voordat adequate zorg geregeld is onnodig lang een ziekenhuisbed bezetten. Nu is het mogelijk om deze cliŽnten in zorghotels of zorgkamer in regulier hotel onder te brengen met behulp van Zorgsam

Bovendien, door deze patiŽntengroep door te laten stromen naar andere gelegenheden(hotels, resorts etc) draagt dit bij tot sneller en beter herstel. Men verblijft in een niet afhankelijk zijnde ziekenhuis omgeving, een subjectief fijnere positievere omgeving, waar men eten, drinken en slaapvoorzieningen heeft met daarbij ondersteuning van hulp voor het wassen en aankleden; fysiotherapie kan geregeld worden zodat de revalidatie gewoon door kan gaan. Wanneer men hulpmiddelen nodig heeft (hoog/laagbed, steunen in douche of bad, til liften etc.,) regelt Zorgsam dat eventuele hulpmiddelen worden op locatie aangeleverd.

 

Win, win situatie

 Als de verzekerden zich voor deze herstelvorm gedeeltelijk of helemaal kunnen verzekeren zou dit een grote winst zijn voor de doorstroming van patiŽnten in het ziekenhuis. Korter verblijf in een duur ziekenhuis bed is winst voor ziekenhuis en verzekeraar en op den duur voor de cliŽnt. Dure ziekenhuisbedden komen eerder vrij voor nieuwe patiŽnten, cq. de turn over is hoger. PatiŽnten revalideren sneller in een niet ziekenhuis sfeer met snellere re-integratie thuis.

Zorgsam is ervan overtuigd dat de verzekering klanten aantrekt door deze zorg in hun polis aan te bieden, waarmee de win win situatie alle betrokkenen voordeel biedt.

 

Zorg tijdens verblijf in buitenland

Steeds vaker is het verzoek, vooral bij langer durende revalidatie bij ouderen deze zorg op andere locaties o.a. Spanje aan te bieden.

Wanneer men deze zorg wil kan Zorgsam in diverse landen(Spanje, Duitsland en BelgiŽ) de zorgvraag invullen met bestaande zorginstanties ( bijvoorbeeld; thuiszorg costa blanca) Zij werken dezelfde normen als hier in Nederland. Tevens wij vervoer en accommodaties regelen met zorg.

Ook voor herstel perioden hebben wij in Spanje accommodaties, zorgverleners en zorginstanties, Nederlands sprekend!; Nederlands sprekende artsen en fysiotherapeuten die wij kunnen inzetten om het herstel gedurende het verblijf te continueren.

 

  

 

 

 

 

Bureau Zorgsam

Marleen van Sambeek

 

Contactgegevens:

 

Telefoon: 06 146 595 46

Fax: 024 645 59 53

E-mail: zorgsam@zorgsam.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorgsam © 2010